Welcome to Τα Σαΐνια   PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE Welcome to Τα Σαΐνια PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech

 

geografia eksofyllo ergasion eksofyllo 01_07_Ti_tha_mathoume.jpg simeioseis

 

 

xartis pagkosmios 

{slider title="Πού βρίσκεται η Ελλάδα ;" open="false"}

Η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη και μάλιστα στο Νοτιοανατολικό άκρο της, τη Βαλκανική Χερσόνησο, πολύ κοντά στην Ασία, ενώ ανατολικά, δυτικά και νότια βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, η οποία χωρίζει την Ευρώπη από την Αφρική.

{slider title="Ποιες είναι οι χώρες των Βαλκανίων ;" class="blue"}

Η Ελλάδα συνορεύει : Βόρεια με την Αλβανία (Τίρανα), τη Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια), τη Βουλγαρία (Σόφια), Ανατολικά με την Τουρκία (Άγκυρα). Δυτικά βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, Ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος και Νότια από το Λιβυκό Πέλαγος.

xores twn valkaniwn

Η γεωγραφική αυτή θέση έδωσε στη χώρα μας τη δυνατότητα να είναι ο σύνδεσμος της Ευρώπης με τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Οι χερσαίες και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες και οι μεταφορές των προϊόντων μεταξύ των τριών αυτών ηπείρων γίνονται διά μέσου της ηπειρωτικής Ελλάδας ή των θαλασσών της.

{slider title="Ποιες είναι οι χώρες της Μεσογείου ;" class="green"}

xartis mesogeiou

Οι χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα είναι :

Ευρώπη : Γιβραλτάρ (Πόλη του Γιβραλτάρ), Ισπανία (Μαδρίτη), Γαλλία (Παρίσι), Μονακό (Μονακό), Ιταλία (Ρώμη), Σλοβενία (Λιουμπλιάνα), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Βοσνία - Ερζεγοβίνη (Σεράγεβο), Μαυροβούνιο (Ποντγκόριτσα), Αλβανία (Τίρανα), Ελλάδα (Αθήνα), Κύπρος (Λευκωσία), Μάλτα (Βαλέτα).

Ασία : Τουρκία (Άγκυρα), Συρία (Δαμασκός), Λίβανος (Βηρυτός), Ισραήλ (Τελ Αβίβ).

Αφρική : Αίγυπτος (Κάιρο), Λιβύη (Τρίπολη), Τυνησία (Τύνιδα), Αλγερία (Αλγέρι), Μαρόκο (Ραμπάτ).

{slider title="Πώς επηρεάζονται οι γειτονικοί λαοί ;" class="orange"}

Στις χώρες που υπάρχουν γύρω μας ζουν άνθρωποι που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, έχουν διαφορετικές θρησκείες, διαφορετικές συνήθειες και πολιτισμό. Δηλαδή στη χώρα μας ο πολιτισμός μας συναντά πολιτισμούς από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Στο πέρασμα των αιώνων αναπτύξαμε σχέσεις με τους λαούς αυτούς και πολλές συνήθειές τους έγιναν και δικές μας. Πολλά στοιχεία των πολιτισμών τους βρίσκονται στη γλώσσα μας, στη μουσική μας και στις παραδόσεις μας, όπως βέβαια και δικά μας πολιτιστικά στοιχεία έχουν αφομοιωθεί από εκείνους.

{/sliders}

 

01 05 Apantiseis 01 05 test image

Ασκήσεις - Κουΐζ

paixnidia quiz

 

Κι άλλα στοιχεία...

puzzle small

 

PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech