Welcome to Τα Σαΐνια   PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE Welcome to Τα Σαΐνια PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Στα Μαθηματικά θα έχουμε από το μάθημα "05.53 - 05.54 - 05.55 Μοτίβα Γεωμετρικά - Αριθμητικά - Σύνθετα (19/04/2024)" να ελέγξουμε την άσκηση 4 στη σελίδα 41 και τη "Δραστηριότητα με προεκτάσεις" στη σελίδα 42. Ακόμη θα έχουμε τις ασκήσεις 1, 2, 3 στη σελίδα 7 και στο Τετράδιο Μαθηματικών να απαντήσουμε τη "Δραστηριότητα με προεκτάσεις" της σελίδας 8. 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΓΛΩΣΣΑ

Στη Γλώσσα θα έχουμε το μάθημα "13.1 Χτίστες - Συνεντεύξεις (22/04/2024)" και να γράψουμε στο Τετράδιο Γλώσσας δύο περιόδους που να περιέχουν Πλάγιο Λόγο και να τις μετατρέψουμε σε Ευθύ και αντίστροφα, δύο περιόδους με Ευθύ Λόγο που να τον μετατρέψουμε σε Πλάγιο. Θα έχουμε, ακόμη, να γράψουμε στο Τετράδιο Γλώσσας από δύο παραδείγματα σύνδεσης προτάσεων, όπως αυτά που είπαμε στις Σημειώσεις του μάθηματος "10.2 Δρόμο παίρνω... δρόμο αφήνω (22/02/2024)".

Τέλος, θα έχουμε να γράψουμε στο Τετράδιο Γλώσσας ερωτήσεις που θα μπορούσαμε να υποβάλλουμε α) στον κύριο Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και β) στην κυρία Διευθύντρια του Σχολείου μας. Οι ερωτήσεις που θα επιλεγούν, μαζί με τις απαντήσεις που θα πάρουμε, θα μπουν στο 50ό φύλλο της εφημερίδας μας.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην Ιστορία θα έχουμε το μάθημα "04.01 Η βασιλεία του Όθωνα - Η βασιλεία του Γεωργίου Α΄" και να κάνουμε την άσκηση στο Moodle.

ΓΑΛΛΙΚΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

 

PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech