Welcome to Τα Σαΐνια   PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE Welcome to Τα Σαΐνια PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech

keynote.fwΤο Keynote είναι η εφαρμογή της εταιρείας Apple για δημιουργία και επεξεργασία παρουσιάσεων. Έχει δυνατότητες αντίστοιχες με το Powerpoint της Microsoft. Το μενού του είναι διαφορετικό από εκείνο του Powerpoint, αλλά είναι αρκετά εύκολο στη χρήση του, με αποτέλεσμα να μην απαιτεί ιδιαίτερη εξοικείωση.

 

Εξάγει αρχεία τύπου .keynote, .pdf και .ppt, πράγμα που σημαίνει ότι είναι συμβατή με άλλους Η/Υ, μιας και τα PDF μπορούν να προβληθούν σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, ενώ τα αρχεία τύπου .ppt ανήκουν στο Powerpoint.

Η εφαρμογή διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η μία για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Mac OS (iMac, MacBook, Mac Mini) και η άλλη για φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS (iPad, iPod, iPhone).

Ακόμη, όμως, κι αν δε διαθέτουμε κάποια από τις παραπάνω συσκευές, μπορούμε να πλοηγηθούμε από έναν κλασικό Η/Υ στον ιστότοπο www.icloud.com της Apple, να δημιουργήσουμε λογαριασμό (Αpple ID) και να χρησιμοποιήσουμε το Keynote διαδικτυακά, χωρίς να το έχουμε εγκατεστημένο στον Η/Υ μας. Μάλιστα, δε χρειάζεται να αποθηκεύσουμε κάπου το έγγραφο που θα δημιουργήσουμε, καθώς αποθηκεύεται αυτόματα στον διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης του iCloud, ο οποίος για αυτήν την περίπτωση είναι 1GΒ, υπεραρκετό για αποθήκευση εγγράφων. Τα έγγραφα που θα δημιουργήσουμε θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμα για προβολή, λήψη ή επεξεργασία από οποιονδήποτε Η/Υ συνδεθούμε.

Το Keynote είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech